Vijesti

October 27, 2023

Optimiziranje trenutnih isplata: gotovina naspram digitalnih metoda u industriji igara

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Dok entuzijasti igara traže uzbuđenje brzog pristupa svojim nagradama, nedavno istraživanje koje je sproveo PYMNTS Intelligence baca svjetlo na ovaj krajolik koji se razvija.

Optimiziranje trenutnih isplata: gotovina naspram digitalnih metoda u industriji igara

Gotovina: Preferirani način trenutnog plaćanja

Studija "Generation Instant: Gamers and Winnings", saradnja između PYMNTS Intelligence i Ingo Money, otkriva da je gotovina najpopularniji oblik trenutnog plaćanja za isplate iz igara. U stvari, gotovina se koristi više nego dvostruko češće nego digitalni instant načini plaćanja za isplate igara, kockanja ili lutrije. Među ispitanicima koji su primili isplate dobitaka, 44% je izjavilo da je gotovina njihov preferirani način isplate, dok je samo 18% favorizovala digitalna instant plaćanja.

Rastuća potražnja za digitalnim trenutnim plaćanjima

Uprkos dominaciji gotovine, u industriji igara raste potražnja za digitalnim instant načinima plaćanja. Međutim, kompanije za igre na sreću ne kapitaliziraju u potpunosti ovu potražnju potrošača, propuštajući priliku da unovče trenutne isplate. Dok je više od tri četvrtine potrošača izrazilo želju za trenutnim isplatama, manje od polovine je ponudilo ovu opciju. Osim toga, samo 49% potrošača koji su primili isplate dobitaka imalo je izbor da ih primaju putem trenutnih isplata, iako bi 76% onih koji nisu nudili trenutne isplate odabralo ovu opciju da je dostupna.

Zadovoljavanje potražnje za trenutnim isplatama

Kako bi odgovorile na rastuću potražnju za trenutnim isplatama, neke kompanije za igre na sreću počele su da nude ovu opciju. Na primjer, Caesars Sportsbook se udružio s Ingo Money-om kako bi omogućio trenutne isplate push-to-card unutar njihove aplikacije. Ova saradnja omogućava kupcima da dobiju svoje dobitke u skoro realnom vremenu, značajno povećavajući zadovoljstvo i lojalnost kupaca.

Brz pristup i pogodnost

Istraživanje naglašava važnost brzog pristupa sredstvima i pogodnosti za potrošače. Među onima koji preferiraju instant plaćanja, 70% cijeni brzi pristup svojim dobicima, dok 66% smatra instant plaćanja posebno pogodnim.

Zadovoljstvo korisnika trenutnim plaćanjem

Zanimljivo je da su potrošači koji primaju isplate putem gotovine i ne-instant digitalnih metoda općenito zadovoljniji od onih koji primaju isplate putem digitalnih instant metoda. Zapanjujućih 87% potrošača koji primaju gotovinske isplate izrazilo je veliko zadovoljstvo, a slijedi ih 75% potrošača koji primaju netrenutne digitalne isplate.

Iskoristiti priliku

Iako gotovina ostaje preferirani način trenutnog plaćanja za igre na sreću, kockanje ili isplate na lutriji, postoji sve veća potražnja za digitalnim instant metodama plaćanja. Kompanije za igre na sreću imaju priliku da zadovolje ovu potražnju i potaknu zadovoljstvo kupaca nudeći trenutne isplate kao besplatnu uslugu svojim najlojalnijim kupcima. Iskoristivši ovaj trend, kompanije za igre na sreću mogu poboljšati cjelokupno iskustvo igranja i ostati ispred u ovom evoluirajućem krajoliku.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote

Vijesti