Vijesti

February 12, 2024

Pad prihoda i stipendija za koledž: zabrinutost za lutriju stipendija u Arkanzasu

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Uvod

Lutrija za stipendije u Arkanzasu doživjela je pad prihoda i prikupljenog iznosa za stipendije za fakultet. U januaru 2023. prihodi od lutrije bili su 56,1 milion dolara, ali su prošlog mjeseca pali na 46,7 miliona dolara. Slično tome, iznos prikupljen za stipendije za koledž pao je sa 11,9 miliona dolara na neotkriven iznos.

Pad prihoda i stipendija za koledž: zabrinutost za lutriju stipendija u Arkanzasu

Prihodi

Prihodi lutrije za stipendije u Arkanzasu zabilježili su značajan pad. U januaru 2023. lutrija je ostvarila prihod od 56,1 milion dolara. Međutim, prošlog mjeseca prihodi su pali na 46,7 miliona dolara. Ovaj pad prihoda može imati značajan uticaj na raspoloživa sredstva za stipendije za fakultete.

College Scholarships

Iznos koji je prikupila Lutrija za stipendije Arkansasa za stipendije za koledž također je smanjen. U januaru 2023. na lutriji je prikupljeno 11,9 miliona dolara za stipendije. Međutim, tačan iznos prikupljen prošlog mjeseca nije objavljen. Ovo smanjenje finansiranja stipendija za fakultet može imati negativan utjecaj na studente koji se oslanjaju na te stipendije da bi nastavili svoje obrazovanje.

Zaključak

Pad prihoda i iznosa koji je prikupila Lutrija za stipendije Arkanzasa za stipendije za koledž je zabrinjavajuća. Ovo smanjenje finansiranja može imati značajan uticaj na dostupnost stipendija za studente. Za lutriju je važno da se pozabavi ovim padom i pronađe načine za povećanje prihoda za podršku fakultetskom obrazovanju u Arkanzasu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote

Vijesti