Vijesti

February 13, 2024

Pad prihoda i stipendija: Zabrinutost za studente iz Arkanzasa

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Uvod

Lutrija za stipendije u Arkanzasu doživjela je pad prihoda i prikupljenog iznosa za stipendije za fakultet. U januaru 2023. prihodi od lutrije bili su 56,1 milion dolara, ali su prošlog mjeseca pali na 46,7 miliona dolara. Slično tome, iznos prikupljen za stipendije za koledž pao je sa 11,9 miliona dolara na neotkriven iznos.

Pad prihoda i stipendija: Zabrinutost za studente iz Arkanzasa

Prihodi

Prihodi lutrije za stipendije u Arkanzasu zabilježili su značajan pad. U januaru 2023. lutrija je ostvarila prihod od 56,1 milion dolara. Međutim, prošlog mjeseca prihodi su pali na 46,7 miliona dolara. Ovaj pad prihoda je razlog za zabrinutost jer utiče na sredstva dostupna za fakultetske stipendije.

College Scholarships

Iznos koji je prikupila Lutrija za stipendije Arkansasa za stipendije za koledž također je smanjen. U januaru 2023. na lutriji je prikupljeno 11,9 miliona dolara za stipendije. Međutim, tačan iznos prikupljen prošlog mjeseca nije objavljen. Ovo smanjenje finansiranja stipendija za fakultet može imati negativan utjecaj na studente koji se oslanjaju na te stipendije da bi nastavili svoje obrazovanje.

Zaključak

Pad prihoda i iznosa prikupljenih za stipendije za koledž od strane Lutrije za stipendije Arkansasa zabrinjavaju. Ovo smanjenje finansiranja može imati štetan uticaj na studente koji zavise od ovih stipendija da bi sebi priuštili školovanje. Za lutriju je važno da se pozabavi ovim padom i pronađe načine za povećanje prihoda i finansiranja stipendija za podršku obrazovnim aspiracijama studenata iz Arkanzasa.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Lutrija Limbo: Pobjednici čekaju nagrade usred novih nacionalnih pravila lutrije
2024-04-30

Lutrija Limbo: Pobjednici čekaju nagrade usred novih nacionalnih pravila lutrije

Vijesti