Paysafe studija tvrdi da online bankarstvo može povećati ilutrije

Vijesti

2023-08-04

Benard Maumo

Paysafe, vodeća kompanija za online bankarstvo, otkrila je da moderni igrači lutrije odmiču od standardnih metoda plaćanja na digitalna plaćanja. Ova studija je provedena o panevropskoj lutrijskoj industriji i odgovarajućim trendovima ponašanja potrošača.

Paysafe studija tvrdi da online bankarstvo može povećati ilutrije

Kompanija kaže da se novi načini plaćanja pokreću u industriji e-trgovine, a sektor ilutrije nije izuzetak. Da bi zadovoljili potražnju, operateri lutrije moraju ponuditi alternativne opcije plaćanja, kao što su:

  • Kriptovalute kao što su Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, USDT, itd.
  • Digitalni novčanici kao što su PayPal, Skrill i Neteller
  • Mobilni novčanici kao što su Apple Pay, Google Pay i Samsung Pay

Prema Paysafe-u, opcije plaćanja koje moderni igrači koriste brzo se mijenjaju. Međutim, izvještaj tvrdi da su kreditne/debitne kartice poput Visa i Mastercard i dalje primarni oblici online plaćanja za igrače koji žele igrati online lutriju.

Paysafe je savjetovao regulisani operateri lutrije da iskoristimo mogućnosti koje dolaze s novim načinima plaćanja pružajući "neprekidno i bez napora" iskustvo online bankarstva. Ponuda različitih načina plaćanja odličan je način za operatere da povećaju doseg svojih kupaca. Rastuća populacija Evropljana koji nemaju/nemaju bankovne usluge može imati značajne koristi od online gotovinskih rješenja.

Prema a Studija Svjetske banke iz 20213,6% stanovništva EU je finansijski isključeno. Iako je ovo poboljšanje u odnosu na 8,2% u 2017. godini, to znači najmanje 13 miliona nebankarskih stanovnika.

Kao što se i očekivalo, oni koji preferiraju online gotovinu mogu smatrati da su sigurnosne prednosti privlačne. Paysafe, koji posjeduje Paysafecard, je istakao da se u trenutnom rastućem okruženju sajber napada ljudi i dalje žale na ukradene identitete na njihovim kreditne kartice i ispražnjenih bankovnih računa. Ovo čini e-novčanike i druge načine plaćanja na mreži privlačnijima.

Paysafe je dodao:

"Takođe je važno zapamtiti da za neke još uvijek postoji stigma oko igranja online lutrije i igara s trenutnim dobitkom, ali to s gotovinom pruža anonimnost koju traže jer se gotovinska plaćanja na mreži ne prikazuju na bankovnom izvodu. Za druge , omogućava im da bolje kontroliraju svoju potrošnju na mreži, posebno kada su u pitanju izvlačenja lutrije i igre. Također je vrijedno napomenuti da mnogi igrači još uvijek kupuju karte u maloprodajnim objektima za gotovinu, tako da je važno da operateri premoste jaz u svojoj ponudi iLottery i dozvoliti ovim igračima da kupe karte online i gotovinom."

Dokument se završava procjenom naglašavajući pet kritičnih prednosti za evropske operatere lutrije koje treba uzeti u obzir prilikom usvajanja usluga online plaćanja:

  • Preduzeća mogu proširiti svoj doseg uključivanjem gotovinskih igrača.
  • Privucite maloprodajne kupce na njihovu online platformu i pružite ekskluzivu igre lutrije i proizvodi.
  • Omogućite kupcima brza, jednostavna i sigurna plaćanja.
  • Smanjite rizik od povraćaja sredstava i zaštitite postojeće načine plaćanja od kanibalizacije.

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7

Vijesti