Vijesti

August 4, 2023

Paysafe studija tvrdi da online bankarstvo može povećati ilutrije

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Paysafe, vodeća kompanija za online bankarstvo, otkrila je da moderni igrači lutrije odmiču od standardnih metoda plaćanja na digitalna plaćanja. Ova studija je provedena o panevropskoj lutrijskoj industriji i odgovarajućim trendovima ponašanja potrošača.

Paysafe studija tvrdi da online bankarstvo može povećati ilutrije

Kompanija kaže da se novi načini plaćanja pokreću u industriji e-trgovine, a sektor ilutrije nije izuzetak. Da bi zadovoljili potražnju, operateri lutrije moraju ponuditi alternativne opcije plaćanja, kao što su:

  • Kriptovalute kao što su Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, USDT, itd.
  • Digitalni novčanici kao što su PayPal, Skrill i Neteller
  • Mobilni novčanici kao što su Apple Pay, Google Pay i Samsung Pay

Prema Paysafe-u, opcije plaćanja koje moderni igrači koriste brzo se mijenjaju. Međutim, izvještaj tvrdi da su kreditne/debitne kartice poput Visa i Mastercard i dalje primarni oblici online plaćanja za igrače koji žele igrati online lutriju.

Paysafe je savjetovao regulisani operateri lutrije da iskoristimo mogućnosti koje dolaze s novim načinima plaćanja pružajući "neprekidno i bez napora" iskustvo online bankarstva. Ponuda različitih načina plaćanja odličan je način za operatere da povećaju doseg svojih kupaca. Rastuća populacija Evropljana koji nemaju/nemaju bankovne usluge može imati značajne koristi od online gotovinskih rješenja.

Prema a Studija Svjetske banke iz 20213,6% stanovništva EU je finansijski isključeno. Iako je ovo poboljšanje u odnosu na 8,2% u 2017. godini, to znači najmanje 13 miliona nebankarskih stanovnika.

Kao što se i očekivalo, oni koji preferiraju online gotovinu mogu smatrati da su sigurnosne prednosti privlačne. Paysafe, koji posjeduje Paysafecard, je istakao da se u trenutnom rastućem okruženju sajber napada ljudi i dalje žale na ukradene identitete na njihovim kreditne kartice i ispražnjenih bankovnih računa. Ovo čini e-novčanike i druge načine plaćanja na mreži privlačnijima.

Paysafe je dodao:

"Takođe je važno zapamtiti da za neke još uvijek postoji stigma oko igranja online lutrije i igara s trenutnim dobitkom, ali to s gotovinom pruža anonimnost koju traže jer se gotovinska plaćanja na mreži ne prikazuju na bankovnom izvodu. Za druge , omogućava im da bolje kontroliraju svoju potrošnju na mreži, posebno kada su u pitanju izvlačenja lutrije i igre. Također je vrijedno napomenuti da mnogi igrači još uvijek kupuju karte u maloprodajnim objektima za gotovinu, tako da je važno da operateri premoste jaz u svojoj ponudi iLottery i dozvoliti ovim igračima da kupe karte online i gotovinom."

Dokument se završava procjenom naglašavajući pet kritičnih prednosti za evropske operatere lutrije koje treba uzeti u obzir prilikom usvajanja usluga online plaćanja:

  • Preduzeća mogu proširiti svoj doseg uključivanjem gotovinskih igrača.
  • Privucite maloprodajne kupce na njihovu online platformu i pružite ekskluzivu igre lutrije i proizvodi.
  • Omogućite kupcima brza, jednostavna i sigurna plaćanja.
  • Smanjite rizik od povraćaja sredstava i zaštitite postojeće načine plaćanja od kanibalizacije.
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote

Vijesti