Vijesti

May 2, 2024

Powerball pobjednički brojevi za 1. maj: Jackpot se popeo na 203 miliona dolara bez dobitnika

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Nakon što je najnovije Powerball izvlačenje u srijedu, 1. maja, ostavilo igrače širom zemlje u iščekivanju, džekpot je skočio na impresivnih 203 miliona dolara. S obzirom da nijedan tiket ne odgovara svim dobitnim brojevima, ulozi su veći nego ikada za predstojeće subotnje izvlačenje.

Powerball pobjednički brojevi za 1. maj: Jackpot se popeo na 203 miliona dolara bez dobitnika

Za srećnog dobitnika koji bi ove subote mogao da osvoji džekpot, izbor za opciju gotovinske vrednosti značio bi odlazak sa pozamašnom sumom od preko 92,7 miliona dolara, prema procenama lutrije.

Izvlačenje koje je održano u srijedu odmah poslije 23 sata po istočnom vremenu ostavilo je mnoge nade da provjere svoje tikete za pobjedničke brojeve. Evo šta se dogodilo tokom Powerball izvlačenja 1. maja.

  • Ključni za poneti jedan: Powerball džekpot je eskalirao na procijenjenih 203 miliona dolara nakon što se iz posljednjeg izvlačenja nije pojavio nijedan pobjednik.
  • Ključni za ponijeti dva: Pobjednički brojevi su bili 1, 11, 19, 21 i 68, s crvenom Powerballom od 15 i Power Playom 2X.
  • Ključni zaključak tri: Uprkos velikim nadama, nije bilo prijavljenih dobitnika u meču 5 + Power Play od 2 miliona dolara ili pobednika u meču 5 od milion dolara za izvlačenje u sredu.

Dobitni brojevi i kako igrati

Dobitna kombinacija za izvlačenje je bila 1, 11, 19, 21 i 68, sa crvenim Powerball brojem 15 i množiteljem, ili Power Play, 2X. U ovom izvlačenju nije bilo dobitnika za veliki džekpot niti je bilo dobitnika za nagrade drugog reda, koje uključuju kategorije Match 5 + Power Play od 2 miliona dolara i Match 5 od 1 milion dolara.

Za one koji žele okušati sreću u Powerballu, ulaznice su po cijeni od 2 USD. Igrači biraju pet bijelih loptica u rasponu od 1 do 69 i jednu crvenu Powerball između 1 i 26. Dodavanje Power Playa vašem tiketu za dodatnih 1 USD može značajno povećati dobitke bez džekpota, množeći ih sa 2X, 3X, 4X, 5X, ili čak 10X.

Vrijeme izvlačenja je ponedjeljak, srijeda i subota uveče. Ako se ne proglasi pobjednik džekpota, novčana nagrada eskalira, dodajući milione u pot.

Ulaznice se mogu kupiti u trgovinama, benzinskim pumpama i trgovinama. U odabranim državama, karte se također mogu kupiti online putem Jackpocketa, službenog kurira za digitalnu lutriju USA TODAY Networka.

Jackpocket i kako ga koristiti

Jackpocket služi kao digitalni prolaz za kupovinu lutrijskih tiketa iz udobnosti vašeg doma ili u pokretu, dostupan u državama poput Arizone, Arkanzasa i mnogih drugih. Aplikacija olakšava odabir igara i brojeva, naručivanje, pa čak i prikupljanje dobitaka, sve putem pametnog telefona ili računara.

Bez dobitnika u najnovijem izvlačenju, Powerball džekpot nastavlja da raste, obećavajući igračima koji se nadaju širom nacije šansu za bogatstvo koje će promijeniti život. Zapamtite, igranje lutrije treba da bude zabavno i odgovorno. Sretno svim učesnicima u narednom izvlačenju!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball Jackpot se popeo na 47 miliona dolara: šta treba da znate
2024-05-14

Powerball Jackpot se popeo na 47 miliona dolara: šta treba da znate

Vijesti