Vijesti

October 15, 2023

Powerball ulaznica od 1,76 milijardi dolara prodata u Kaliforniji nakon podudaranja svih šest brojeva

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Neizbežno se konačno dogodilo! Dana 12. oktobra 2023., pojedinačna karta prodana u Kaliforniji, Sjedinjene Američke Države, osvojila je odbjegli Powerball džekpot. Ovo je bilo nakon što je sretni igrač upario svih šest brojeva u izvlačenju u srijedu kako bi osvojio džekpot od 1,765 milijardi dolara. Džekpot ima gotovinsku vrijednost od 774,1 milion dolara. 

Powerball ulaznica od 1,76 milijardi dolara prodata u Kaliforniji nakon podudaranja svih šest brojeva

Prema Powerballu, izvlačenje u srijedu, 11. oktobra dalo je sljedeći set bijelih loptica: 22, 24, 40, 52 i 64. Crvena Powerball je bila 10, dok je Power Play množitelj bio 2x.

Zanimljivo je da je kompanija rekla da je konačan broj prodatih karata premašio oglašenu procjenu, što je rezultiralo džekpotom od 1,765 milijardi dolara u vrijeme izvlačenja. Ova nagrada je druga po veličini u istoriji igranja lutrije u Sjedinjenim Državama. Nadmašuje ga samo svjetski rekord od 2,04 milijarde dolara Powerball džekpot osvojen u Kaliforniji 7. novembra 2022.

Drew Svitko, predsjedavajući grupe proizvoda u Powerball i izvršni direktor lutrije Pennsylvania, čestitao je dobitniku rekavši:

"Čestitam najnovijem Powerball milijarderu i milionima Powerball igrača koji su osvojili druge novčane nagrade u sinoćnjem izvlačenju. Već 31 godinu, neki igrači koji su sanjali o osvajanju Powerball džekpota prkosili su izgledima i na taj način pomogli u stvaranju ključno finansiranje javnih usluga i programa koje podržavaju američke lutrije.

"Ako ste kupili Powerball tiket tokom ovog džekpota, imajte na umu da će dio te karte ostati u vašoj matičnoj državi kako biste je učinili boljim mjestom za život."

Srećni lutrija pobjednik može uzeti anuitetnu nagradu od 1,765 milijardi dolara ili jednokratnu isplatu od 774,1 milion dolara, oba prije odbitka poreza. Ako anonimni igrač odabere opciju anuiteta, dobiće nagradu na 30 godina, povećavajući se za 5% godišnje.

Kao što se i očekivalo, the operater lutrije podsjetio je učesnike širom Sjedinjene Države da još jednom provjere svoje karte za jednu od devet potencijalnih nagrada. Izvlačenje u srijedu navečer rezultiralo je sa preko 5,3 miliona osvojenih tiketa širom zemlje, sa sedam tiketa iz Kalifornije, Floride, New Yorka, Oklahome i Virdžinije koji su odgovarali svih pet bijelih loptica i osvojili nagradu od 2 miliona dolara. 

Ovo je drugi put zaredom da je Powerball velika nagrada dostigla granicu od milijardu dolara. U julu ove godine, igrač iz Kalifornije je upario svih šest brojeva za pobjedu Nagrada od 1,08 milijardi dolara za džekpot.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote

Vijesti