Vodič za pobjednike Handy EuroMillions

Vodiči

2023-03-28

Katrin Becker

EuroMillions lutrija je globalni fenomen i krunski dragulj evropske kockarske industrije. Igrači u ovoj evropskoj lutriji mogu da učestvuju za samo dva evra, a glavna nagrada je 190 miliona evra.

Vodič za pobjednike Handy EuroMillions

Čak i ako ne osvojite džekpot, EuroMillions nudi impresivne utješne nagrade. Ako želite da saznate više, čitajte dalje.

Ovaj sveobuhvatni vodič za lutriju će odgovoriti na svako pitanje koje imate u vezi s EuroMillions-om, kao i SuperDraw-ovima, bonus igrama, nagradama i još mnogo toga.

Šta je EuroMillions?

Od svog osnivanja 2004. godine, transnacionalna lutrija poznata kao EuroMillions osvaja igrače iz cijelog svijeta. Ova lutrija je masivna, rangirana je u prvih pet po veličini. Ako pogledate broj učesnika i prikupljeni novac, najveći je u Evropi.

EuroMillions vode nacionalne lutrijske organizacije devet zemalja učesnica. Svi igrači u ovim nacijama imaju istu šansu za ogromnu nagradu, bez nekih suptilnih promjena u cijenama ulaznica i bonus igrama.

Konačno, stvari počinju da se zagrijavaju.

EuroMillions ima osnovnu isplatu od 17 miliona eura i maksimalnu isplatu od 190 miliona eura. Ova nagrada se nudi dva puta sedmično — značajno više od bilo koje nacionalne lutrije u Evropi.

Kada će EuroMillions održati ždrijeb?

Izvlačenje EuroMillions održava se dva puta sedmično, utorkom i petkom, u 20:45 po pariškom vremenu. Rezultati lutrije EuroMillions objavljuju se trgovcima i medijima svakog petka i utorka u 23 sata

Sve glavne web stranice lutrije pružit će najnovije EuroMillions rezultate, a vi to možete upotrijebite namjenski čekker da još jednom provjerite tačnost tih brojeva. Provjera će brzo i jednostavno utvrditi da li se vaši odabrani brojevi podudaraju s dobitnom kombinacijom.

Televizijska publika više nije opčinjena lutrijom kao nekada. Ishodi lutrije EuroMillions više neće biti prskani po nacionalnim televizijskim programima ili na naslovnim stranicama novina. Međutim, internet ih je učinio dostupnijim nego ikada prije.

Kada je EuroMillions SuperDraw?

Od svih EuroMillions izvlačenja, SuperDraw je onaj koji biste najviše voljeli osvojiti. Biti pobjednik EuroMillionsa nije samo stvar izbora, doduše, iako ako ćete se više truditi, sada je vrijeme za to.

Dakle, šta tačno izdvaja SuperDraw?

 • Jedna od prednosti je ta što je nagrada uvijek najmanje devet cifara. To je minimum sto miliona evra.
 • Postoji ogromna količina pažnje i buke oko EuroMillions SuperDraw-a. To izaziva stampedo za kupovinu lutrijskih listića i podiže nagradu na nevjerovatnih 100 miliona eura.
 • Ako se EuroMillions džekpot ne osvoji, on se preokreće, a luda gužva za tiketima se nastavlja. Kada dostigne 190.000.000 €, daljnja povećanja će se prekinuti.
 • SuperDraw je proizveo neke od najvećih dobitaka u istoriji EuroMillionsa, a kako lutrija raste u popularnosti i distribuciji, ova izvlačenja se dešavaju sve češće.

Pripazite na objavljivanje priča o EuroMillions-u kako biste odredili kada će biti sljedeći crteži.

Kako funkcioniše EuroMillions?

Mnogi ljudi koji nikada nisu igrali lutriju smatraju EuroMillions, a drugi vole da je to pomalo misterija.

Kakva se lokalna podrška može očekivati od lutrije koja djeluje u brojnim evropskim zemljama? Zašto su određene nacije ispunjavaju uslove za bonus igre dok drugi nisu? Ako karte možete kupiti samo od ovlaštenih prodavača, kako su one dostupne na internetu?

Čitajte dalje za odgovore na ova i druga pitanja.

Pristupačnost

Nijedna kompanija nije vlasnik lutrije EuroMillions. Umjesto toga, to je zajednički poduhvat koji vode najveći nacionalni lutrijski operateri u zemljama učesnicama, kao što je Camelot u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Relevantna državna lutrija je odobrila svakoj kompaniji da isporučuje legitimne lutrijske igre. Da bi formirali EuroMillions, oni su samo pristali da udruže svoje resurse u jednu masivnu lutriju.

Kupite EuroMillions kartu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Camelot će dobiti dio prihoda i koristiti ih za financiranje projekata u Ujedinjenom Kraljevstvu, baš kao što je slučaj sa UK Lotto. Na isti način, bilo da kupujete kartu u Francuskoj.

Ovo je također način na koji možete otključati dodatne igre. Camelot je vjerovatno pokrenuo dodatnu igru kako bi povećao prodaju jer su izračunali dodatni prihod više nego što su pokrili dodatne troškove.

Extra EuroMillions događaji u Ujedinjenom Kraljevstvu

Irska, Francuska, Španija, Portugal, Austrija, Belgija, Luksemburg i Švajcarska su među ostalim zemljama koje nude lutriju EuroMillions. Sljedeće igre su, međutim, ekskluzivne za Ujedinjeno Kraljevstvo.

UK Milionair Maker

Kada kupite kartu EuroMillions u Ujedinjenom Kraljevstvu, također ste uključeni u izvlačenje UK Millionaire Maker. Sve što trebate učiniti da se pridružite je da platite nisku naknadu od £2,50.

Svaki red brojeva koji odaberete ima svoj poseban devetocifreni kod. Ovaj kod možete pronaći na dnu vaše EuroMillions karte.

Lako je provjeriti svoje rezultate Millionaire Maker. Prodavac u prodavnici ili EuroMillions ceker mogu potvrditi vašu kartu ako je donesete. Igranje na mreži znači da ćete dobiti e-poštu ako pobijedite. Da biste preuzeli svoju nagradu od 1.000.000 funti, morate ispravno unijeti devet znakova u navedenom nizu.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks je samostalna lutrijska igra. Međutim, njegovi rezultati su zasnovani na rezultatima EuroMillions. Svaki unos košta 1,50 funti, a možete pokušati upariti od jednog do pet primarnih brojeva. Svi odabrani brojevi moraju odgovarati pobjedničkim brojevima.

Ako želite da kupite svoje karte lično, morate to učiniti od ovlašćenog prodavca u jednoj od kvalifikacionih zemalja. Zbog toga grčka lutrijska organizacija ne učestvuje, ne može imati koristi i nije zainteresovana za prodaju karata u Grčkoj.

Gdje se uklapaju online lutrije?

Specifičnosti načina na koji ovi pružatelji usluga funkcionišu će se razlikovati ovisno o lokaciji. Državne lutrije posjeduju ili su odgovorne za nekoliko internet kazina. S druge strane, neke stranice vam dozvoljavaju da se "kladite na ishod" lutrije na isti način na koji biste se mogli kladiti na rezultat fudbalske utakmice.

Klađenje funkcionira slično kao kupovina ulaznice za koncert. Osim toga, oni obezbjeđuju nagrade koje odgovaraju nagradama divizije EuroMillions. Sve izgleda baš onako kako bi bilo od legitimnog prodavca.

EuroMillions pravila

Igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva Lucky Star broja od 1 do 12. Da biste pobijedili, morate upariti izabrane srećne brojeve sa izvučenim. Ako uparite svih sedam brojeva, osvojit ćete dio džekpota, koji počinje od 17 miliona eura (otprilike 14 miliona funti) i prenosi se ako se ne preuzme.

Pored džekpota, postoji 12 manjih nivoa nagrade, tako da možete osvojiti čak i ako uparite samo dva od primarnih brojeva.

Evo nagrada i kvota na lutriji EuroMillions.

Moguće kombinacije brojeva ostaju iste bez obzira na ukupan broj igrača. Kada više od jednog pojedinca odabere pobjedničke brojeve, pot se ravnomjerno dijeli na njih.

Stoga, ako igrate za džekpot, a strategija zasnovana na odabiru manje uobičajenih brojeva može povećati vaše šanse za pobjedu.

Možete i vi neka računar nasumično odabere vaše brojeve. EuroMillions ovaj izbor naziva Lucky Dip.

Traženje EuroMillion nagrada

Morate pokazati pobjednički listić da biste preuzeli nagradu. Nagrade osvojene u EuroMillions se traže na nekoliko načina, u zavisnosti od zemlje. Ova tabela sadrži detalje kada pobjednici moraju zatražiti nagradu i posljedice ako to ne učine do navedenog datuma.

Kako odabrati svoju EuroMillions strategiju lutrije

U izvlačenju EuroMillions, svaka moguća kombinacija brojeva ima jednake šanse da bude izabrana. Iako se to može činiti malo vjerojatnim, listić sa sedam nasumično odabranih brojeva ravnomjerno razdvojenih ima iste šanse za pobjedu kao tiket sa sedam uzastopnih brojeva.

Šanse za osvajanje EuroMillions su iste bilo da koristite Lucky Dip ili online vodič za lutriju EuroMillions da odaberete svoje brojeve.

Koji su najčešće crtani brojevi?

EuroMillions i druge najviše fraze za pretraživanje lutrije često se usredotočuju na najčešće izvučene brojeve. Uobičajeni upiti na Google-u, Bing-u i drugim pretraživačima uključuju "EuroMillions najbolji brojevi" i "koji su najčešći EuroMillions brojevi".

U nastavku ćemo proći kroz neke EuroMillions vruće i hladne brojeve koji će vam pomoći da odredite koje ćete igrati. Ali evo trika: malo od ovoga uopće pomaže.

Nema korelacije između prošlih EuroMillions rezultata i budućih ishoda. Činjenica da je određena EuroMillions karta izvučena nekoliko puta u prošlosti ne garantuje da će uskoro biti ponovo izabrana.

Ako se pitate zašto su vaše šanse identične za svaki skup brojeva, to je zato što, kao što smo već pokazali, jeste. Bez obzira na to, ovo je dobro čitanje, a postoje i neki fascinantni uvidi koji se mogu prikupiti u vezi sa najtoplijim i najhladnijim EuroMillions brojevima.

Hot and Cold EuroMillion brojevi

Lako je uočiti da su najčešći i najmanje uobičajeni EuroMillions brojevi veoma različiti tokom prvih sedam godina izvlačenja. 

 • I pored preko 370 crteža, broj "28" se pojavio samo 26 puta, dok je broj "50" izvučen 54 puta.
 • Pet godina kasnije, "28" i "50" su postali popularni izbori, sa 67 i 60 izvlačenja, respektivno.
 • Između maja 2011. i septembra 2016. godine, cifra 10 bila je najčešća pojava - nevjerovatnih 70 puta! Broj "41" bio je najrjeđi, pojavio se samo 38 puta.
 • Na 1.225. izvlačenju EuroMillionsa u 2019., broj "46" je bio najmanje popularan, pojavivši se manje od 100 puta, dok je broj "50" bio najpopularniji, pojavio se 145 puta.
 • Navedena statistika "za sva vremena" pokazuje da se najmanji broj dogodio u 7,8% vremena, dok se najveći broj dogodio u 11,8% vremena.
 • Zvanični podaci otkrivaju da je broj "46" najmanje odabran na 1.225. izvlačenju EuroMillionsa, a zatim broj "33", drugi najhladniji broj. Ovo sugerira da igrači pogledaju prošle EuroMillions rezultate kako bi odredili koje brojeve da igraju.

EuroMillions Hot and Cold Lucky Star Numbers

Postoji samo 12 sretnih zvijezda. Pogled unatrag na prošla EuroMillions izvlačenja otkriva vrstu trenda koji se može očekivati.

 • Budući da nije bio predstavljen na EuroMillions-u sve do septembra 2016. godine, broj 12 se pojavio najmanje. 
 • Sljedeći najmanji su 10 i 11, ali se nisu pojavili do maja 2011. Stoga se ne smatraju "niskim" brojevima.

U trenutku pisanja ovog teksta, najčešće izvučena Lucky Star bila je samo tri puta češća od druge najčešće izvlačene Lucky Star i 47 puta češće od Lucky Star koja je najmanje izvučena.

Najnovije vijesti

Najbolji bonusi dobrodošlice za platne kartice za online loto igrače u maju 2023
2023-05-09

Najbolji bonusi dobrodošlice za platne kartice za online loto igrače u maju 2023

Vijesti

Promocija kazina

1xBet
Igraj sada
Lucky Bird Casino
Lucky Bird Casino