Vijesti

April 11, 2024

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 10. aprila: Da li je neko osvojio džekpot od 31 milion dolara?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ključni za poneti:

  • Powerball džekpot je eskalirao na 31 milion dolara jer iz posljednjeg izvlačenja nije izašao nijedan dobitnik.
  • Dobitni brojevi za izvlačenje u srijedu, 10. aprila bit će ažurirani nakon izvlačenja u 23:00 ET.
  • Dobitnik paušalnog iznosa nakon oporezivanja mogao bi zaraditi 14,5 miliona dolara.
  • Posljednja značajna pobjeda u Powerballu dogodila se 6. aprila sa tiketom vrijednim 1,326 milijardi dolara prodatim u Portlandu, Oregon.

Očekivanja su velika jer je Powerball džekpot porastao na ogromnih 31 milion dolara, nakon niza izvlačenja bez dobitnika džekpota. Najnovija prilika za entuzijaste lutrije da iskušaju svoju sreću doći će u srijedu, a izvlačenje je oko 23 sata po istočnom vremenu. Dok nacija zadržava dah, pobjednički brojevi će biti odmah dostavljeni u nastavku čim se pojave.

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 10. aprila: Da li je neko osvojio džekpot od 31 milion dolara?

U slučaju da dobitnik džekpota odabere opciju paušalnog plaćanja ove srijede, spreman je da dobije urednu sumu od 14,5 miliona dolara nakon neophodnih poreskih olakšica, prema službenicima lutrije. Ovaj izvlačenje dolazi nakon monumentalne pobjede 6. aprila, gdje je sretna karta u Portlandu, Oregon, osvojila četvrti po veličini Powerball džekpot u istoriji, koji je iznosio 1,326 milijardi dolara.

Kako igrati

Za one koji sanjaju da će osvojiti džekpot, kupovina Powerball tiketa je prvi korak ka bogatstvu koje može promijeniti život. Dostupna u lokalnim prodavnicama, benzinskim pumpama i prodavnicama prehrambenih proizvoda, standardna karta za Powerball košta 2 dolara. Učesnici biraju ukupno šest brojeva: pet bijelih loptica u rasponu od 1 do 69 i jednu crvenu Powerball između 1 i 26. Za one koji žele poboljšati svoje pobjedničke izglede, dostupna je dodatna funkcija "Power Play" za dodatni $1, sposobna za množenje nagrade bez džekpota do 10 puta.

Proces crtanja

Powerball crteži su tri puta sedmično, a održavaju se svakog ponedjeljka, srijede i subote uveče. U nedostatku dobitnika džekpota, nagradni fond doživljava značajan porast, podstičući uzbuđenje za sljedeće izvlačenje. Radi praktičnosti, karte se također mogu kupiti online u odabranim državama putem Jackpocket-a, službenog kurira za digitalnu lutriju mreže USA TODAY.

Riječ opreza

Za učesnike je bitno da igraju odgovorno, imajući na umu kvote i osiguravajući da igra na lutriji ostane oblik zabave, a ne finansijske strategije. S obzirom da je Powerball džekpot dostigao 31 milion dolara, uzbuđenje je opipljivo, ali važnost odgovornog igranja ne može se precijeniti.

Kako se jača iščekivanje izvlačenja u srijedu navečer, entuzijasti lutrije širom zemlje nestrpljivi su da vide hoće li neko preuzeti džekpot od 31 milion dolara ili će nagrada nastaviti rasti. Pratite nas za dobitne brojeve i pogledajte da li sreća ovaj put favorizuje sretnog vlasnika tiketa.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Lutrija Limbo: Pobjednici čekaju nagrade usred novih nacionalnih pravila lutrije
2024-04-30

Lutrija Limbo: Pobjednici čekaju nagrade usred novih nacionalnih pravila lutrije

Vijesti