Najbolji Canada Lotto Lutrija u 2023

Da bi igrali online lutrije u Kanadi, igrači treba da imaju najmanje 18 godina. Quick Draw, s druge strane, zahtijeva da igrači imaju najmanje 21 godinu. I državni i savezni porezi se primjenjuju na karte za Canada Lotto i online dobitke. Ljudi koji žive u Kanadi moraju platiti dodatni nivo lokalnih poreza. Lotto Max i Lotto 6/49 su dvije najpopularnije online lutrije u Kanadi. Po prvi put u Kanadi, Lotto 6/49 dao je igračima mogućnost da izaberu brojeve koje žele da budu izvučeni.

Dozvoliti kanadskim igračima da biraju svoje brojeve je dobra ideja jer mnogi od njih imaju praznovjerja. Smartplay Halogen II sistem Interprovincial Lottery Corporation izvlači dobitnike za online lutriju dva puta sedmično, srijedom i subotom.

Najbolji Canada Lotto Lutrija u 2023
Gdje mogu kupiti ulaznice za kanadsku lutriju?
Gdje mogu kupiti ulaznice za kanadsku lutriju?

Gdje mogu kupiti ulaznice za kanadsku lutriju?

Lotto Max zamijenio je Super 7 u 2009. Kao rezultat toga, Lotto Max je premašio Lotto 6/49 po popularnosti u Kanada zbog veće vrijednosti svojih nagrada. Manje kanadske lutrije održavaju se u istočnim i zapadnim kanadskim provincijama.

Igrači kanadske lutrije sada mogu kupiti svoje tikete online za Lotto Max i Lotto 6/49 džekpot. Međutim, pravila su ista, a proces je jednostavan. Vrijedi isto starosno ograničenje kao i prilikom kupovine ulaznice za učešće. Uplata novca na online lutrijske račune igrača je moguća nakon što završe proces registracije.

Igrači mogu kupiti karte online i dobiti digitalnu kopiju poslanu im putem e-pošte. Fizička karta se može izgubiti, pa je kupovina putem interneta sigurnija i efikasnija opcija. Igrači su obaviješteni putem e-pošte ako su osvojili nešto na izvlačenju. Još jedna prednost igranja kanadske lutrije na mreži koja štedi vrijeme je da provjerite rezultate bez potrebe da napuštate kuću.

Gdje mogu kupiti ulaznice za kanadsku lutriju?
Istorija kanadskog lota

Istorija kanadskog lota

Kanada je osnovala lutrije za prikupljanje sredstava za javne radove u svojim ranim godinama. Vlada nije imala dovoljno sredstava za finansiranje stvari poput izgradnje puteva i mostova kao mlada zemlja bez stvarnih sredstava za prihod.

Pokrajine bi od svojih zakonodavnih vlasti tražile odobrenje za vođenje lutrije kako bi prikupile sredstva za dobre svrhe. Kao rezultat toga, lutrija je prvo iskorištena za finansiranje javnih radova. Quebec i Manitoba su započeli lutriju godinu dana nakon što je Krivični zakon izmijenjen 1970. Loto-Quebec je bila prva organizacija u Kanadi koja je upravljala lutrijskim aktivnostima. Druge provincije su brzo slijedile taj primjer, osnivajući lutrije kako bi dopunile prihode pokrajinske vlade.

Prva nacionalna lutrija u Kanadi održana je 1974. godine, nakon čega su provincije osnovale vlastite lutrije i počele održavati manje lutrije. Kanadska olimpijska lutrija osnovana je za prikupljanje sredstava za Olimpijske igre u Montrealu 1976. godine. Ova lutrija će kasnije biti preimenovana u Lotto-Canada i korištena za finansiranje budućih Olimpijskih igara i nacionalnih projekata.

Istorija kanadskog lota
Da li je Canada Lotto legalan?

Da li je Canada Lotto legalan?

Lutrija je legalna u Kanadi. Na Atlantic 49 postoji džekpot od 1.000.000 dolara (fiksni). Lutrijski tiketi se mogu kupiti online u Kanadi, ali su igre na sreću zabranjene. Ova kategorija uključuje takmičenja koja dodjeljuju nagrade putem slučajnog izvlačenja, kartica za igru ili paketa koji uključuje obje igre.

Igranje, posebno online lutrije, je tokom vremena postalo područje interesovanja kanadske vlade. Godine 1969. izmenjen je Krivični zakon tako da se posebni projekti mogu plaćati novcem sa pokrajinskih i saveznih lutrija.

Da li je Canada Lotto legalan?
Kako igrati kanadski loto

Kako igrati kanadski loto

  • Vlasnici tiketa Loto 6/49 mogu izabrati šest brojeva iz grupe od 1-49 prilikom kupovine tiketa. Svih šest izvučenih brojeva moraju odgovarati brojevima tiketa da bi igrač osvojio džekpot. Da bi osvojio sekundarnu nagradu, igrač mora upariti pet od šest glavnih brojeva, zajedno sa bonus brojem.

  • Lotto Max Sedam cifara, u rasponu od 1 do 49, bira se nasumično. Ako igrač tačno pogodi svih sedam izvučenih brojeva, osvaja džekpot. Tu su i 1 milion dolara "MaxMillions" nagrada koje se prebacuju dok se ne osvoje u Lotto Max izvlačenju.

Kako igrati kanadski loto
Koje su šanse za osvajanje kanadskog lota?

Koje su šanse za osvajanje kanadskog lota?

Igrači imaju šanse 1 prema 14 miliona da dobiju Loto 6/49. Na prvi pogled prilično sumorno, ali mnogo poštenije od mnogih drugih lutrija. Šanse za osvajanje džekpota Mega Millions, na primjer, su 1 prema 176 miliona. Neke lutrije poput Quebec Banco Special (1 od 4 miliona) su ipak mnogo poštenije. Međutim, ogromna nagrada koju treba osvojiti u 6/49 čini ga privlačnijim.

Kada je prvi put predstavljen Lotto 6/49, a prije Lotto Maxa, džekpotovi su rijetko prelazili 10 miliona dolara, ali sve se sada promijenilo. Lotto Max je najpopularnija online lutrija u Kanadi. Ima sedmičnu prodaju od više od 10 miliona dolara.

Koje su šanse za osvajanje kanadskog lota?
Nagrade po Jackpotu

Nagrade po Jackpotu

Dok Power Ball u Kanadi Lotto tiketi online premašuje Lotto Max džekpot, to je i dalje ogroman iznos s obzirom na malu populaciju, kao što je to učinio nekoliko puta u posljednjih nekoliko godina. Od 2017. godine, Lotto Max je imao gornju granicu od 60 miliona dolara za svaki pojedinačni džekpot. Sav novac iznad te granice postaje dio "MaxMillion" nagrada. Najveća dobitna karta u istoriji kanadske online lutrije iznosila je 64 miliona dolara 2015. godine.

Osim glavne nagrade, kanadska online lutrija nudi niz zanimljivih sporednih nagrada. Podudaranje pet brojeva plus bonus brojevi u Loto 6/49 rezultira isplatom od 6% od ukupnog iznosa koji se koristi.

5 posto udjela u ukupnom potu se dodjeljuje igraču koji tačno pogodi svih pet brojeva. Igračima se vraća 0,5% svog uloga ako dobiju četiri tačna broja. Igrači koji odgovaraju tri broja i bonus brojevi dobijaju $10, dok oni koji odgovaraju dva broja i bonus brojeve dobijaju $5 bonusa. Kada se dva broja spoje, igraču se daje slobodna igra.

Nagrade po Jackpotu
Savjeti i trikovi za igranje kanadskog lota

Savjeti i trikovi za igranje kanadskog lota

Neparno-parni brojevi online lutrije su dobra opklada

Tri neparna broja dolaze ispred četiri parna. Odaberite parnu/neparnu kombinaciju brojeva za pojedinačni Lotto Max unos. Samo oko 1% vremena se izvlače svi neparni ili svi parni brojevi.

Igrajte tri visoka-četiri-niska ili četiri visoka-tri-niska broja

Donju i gornju polovinu datog polja brojeva igrači mogu podijeliti na dvije polovine. U igri od 49 brojeva kao što je Lotto Max Canada, cifre 1-25 padaju u donju polovinu, dok brojevi 26-49 idu u gornju polovinu. Samo 1% vremena se pojavljuju svi visoki ili svi niski brojevi. Najbolja kombinacija je 3/4 ili 4/3. To znači tri vrha i četiri doline, ili četiri vrha i tri najniže razine. Otprilike 56% svih crteža ima klastere dobitnih brojeva koji prikazuju ove obrasce.

Online grupiranje brojeva lutrije

Mnogi igrači će primijetiti da kada gledaju listu prošlih Lotto Max dobitnih brojeva, ili onih iz bilo koje druge lutrije, neke grupe brojeva nedostaju. Na primjer, nema 20 u nizu brojeva 5-14-17-32-38-42-45. Igrači mogu imati koristi od praćenja i proučavanja broja grupa u njihovim špilovima.

Savjeti i trikovi za igranje kanadskog lota