Vijesti

April 2, 2024

Powerball Jackpot se popeo na milijardu dolara: šta trebate znati

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
  • Key Takeaway One: Powerball džekpot dostiže monumentalnu milijardu dolara, što ga označava kao peti po veličini u istoriji igre.
  • Key Takeaway Two: Dobitni brojevi za ogroman džekpot biće objavljeni u ponedeljak posle 23:00 ET.
  • Key Takeaway Three: Dobitnik u paušalnom iznosu mogao bi kući odnijeti 483,8 miliona dolara nakon oporezivanja, odlučivši se za isplatu u gotovini.

Očekivanje je dostiglo groznicu jer je Powerball džekpot za izvlačenje u ponedeljak narastao na milijardu dolara koja suze oči. Ovaj zapanjujući iznos stavlja nagradu među Powerball-ovih top pet džekpotova ikada, podstičući snove o nezamislivom bogatstvu širom nacije.

Powerball Jackpot se popeo na milijardu dolara: šta trebate znati

Ritual biranja brojeva u ponedeljak nešto posle 23:00 ET je onaj koji gledaju milioni, zadržavajući dah zbog mogućnosti da im se životi promene preko noći. Obećavamo da ćemo rezultate isporučiti ovdje, bez štampe, čim budu dostupni.

Za srećnog pojedinca ili pojedince koji uspiju nadmašiti izglede, odluka o primanju paušalnog iznosa je unosna. Sa 483,8 miliona dolara za otplatu nakon oporezivanja, to je iznos koji mijenja život po bilo kojoj mjeri.

Kako odigrati svoj šut na milijardu

Zaintrigirani ste zbog bacanja šešira u ring? Evo kako se možete uključiti u akciju. Da biste kupili kartu za Powerball od 2 dolara, morat ćete posjetiti lokalna mjesta kao što su trgovine, benzinske pumpe ili prodavnice prehrambenih proizvoda. U odabranim državama, digitalno doba omogućava online kupovinu, što dodatno pojednostavljuje proces.

Odabir vaših sretnih brojeva uključuje odabir pet bijelih loptica (u rasponu od 1 do 69) i jedne Powerball (u rasponu od 1 do 26). Za one koji žele da povećaju svoje šanse, postoji opcija "Power Play" za dodatni $1, množeći dobitke za sve nagrade koje nisu džekpot sa 2X, 3X, 4X, 5X ili čak 10X.

A za one koji više vole da prepuste svoju sudbinu slučaju, opcija "Brzi odabir" omogućava blagajniku da obezbedi kompjuterski generisane brojeve, bez muke, bez gužve.

Jackpot Dreams i gdje kupiti

Uz izvlačenja koja se održavaju svakog ponedjeljka, srijede i subote uveče, džekpot raste samo ako nema pobjednika, dodajući milione nagradi svaki put. Karte su široko dostupne na benzinskim pumpama, trgovinama, trgovinama, pa čak i na nekim aerodromskim terminalima.

Digitalni entuzijasti mogu se osloniti na Jackpocket, službenog kurira za digitalnu lutriju mreže USA TODAY, dostupnog u nekoliko američkih država i teritorija. Ova aplikacija pojednostavljuje iskustvo lutrije, omogućavajući igračima da odaberu svoju igru, brojeve, pa čak i prikupe dobitke iz udobnosti svog telefona ili računara.

Zapamtite, Jackpocket je kapija u ovaj svijet snova, zvanični partner koji donosi lutriju u moderno doba. (Prvi put prijavio: USA TODAY Network)

Dok smo spremni za pobjedničke brojeve, ostaje pitanje od milijardu dolara: Ko će se pojaviti kao najnoviji član kluba milijardera? Sat otkucava, nacija čeka, a samo će vrijeme pokazati.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. aprila sa džekpotom od 115 miliona dolara u igri
2024-04-23

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. aprila sa džekpotom od 115 miliona dolara u igri

Vijesti