Vijesti

October 27, 2023

Starve Acre: međunarodno priznati folk horor film

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Cornerstone, kompanija za proizvodnju filmova, uspješno je zatvorila prodaju na više teritorija za folk horor film Starve Acre. Film, koji je napisao i režirao Daniel Kokotajlo, premijerno je prikazan na BFI London Film Festivalu i dobio je pozitivne kritike. Brainstorm Media je stekao prava distribucije za Sjevernu Ameriku, dok je BFI Distribution osigurao prava za Veliku Britaniju i Irsku.

Starve Acre: međunarodno priznati folk horor film

Osim u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji, film je također prodan u Njemačkoj i Švicarskoj (X Verleih), bivšoj Jugoslaviji (Blitz), Poljskoj (Galapagos), Bliskom istoku (Front Row), Japanu (Klockworx) i aviokompanije (Terry Steiner). Ovo pokazuje međunarodnu privlačnost filma.

Glavne uloge u filmu Starve Acre igraju Matt Smith i Morfydd Clark, a baziran je na knjizi Andrewa Michaela Hurlyja. Priča je smještena u 1970-te i vrti se oko porodice čiji se idiličan život poremeti kada se njihov sin počne čudno ponašati. Otac, arheolog, postaje opsjednut folklornim mitom koji okružuje drevni hrast na njihovom imanju.

Film je produkcija A House Productions, a predstavljaju ga Access Entertainment, BBC Film i BFI. Produciraju ga Tessa Ross, Juliette Howell, Derrin Shlesinger i Emma Duffy. Projekat je razvijen sa BBC Filmom, a finansiraju ga Access Entertainment, BBC Film i BFI, uz podršku Nacionalne lutrije.

Michelle Shwarzstein, izvršna direktorica Brainstorm Media, izrazila je uzbuđenje zbog predstavljanja filma američkoj publici, opisujući ga kao zvjezdani dodatak žanru folk horora. Cornerstone će nastaviti tražiti ugovore o distribuciji za preostale teritorije na AFM-u, gdje će također biti predstavljeni i drugi naslovi iz njihovog spiska.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Lutrija Limbo: Pobjednici čekaju nagrade usred novih nacionalnih pravila lutrije
2024-04-30

Lutrija Limbo: Pobjednici čekaju nagrade usred novih nacionalnih pravila lutrije

Vijesti