Vijesti

February 13, 2024

Zalaganje za ukidanje ograničenja od 50 miliona funti za prodaju lutrije u dobrotvorne svrhe: potrebna hitna akcija za podršku dobrotvornim organizacijama

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Poslanik Gordona Richard Thomson zalaže se za uklanjanje ograničenja od 50 miliona funti na godišnju prodaju lutrije u dobrotvorne svrhe. Ovo ograničenje značajno ometa sposobnost lutrija da obezbede sredstva za dobrotvorne organizacije, što rezultira gubitkom miliona funti podrške organizacijama trećeg sektora.

Zalaganje za ukidanje ograničenja od 50 miliona funti za prodaju lutrije u dobrotvorne svrhe: potrebna hitna akcija za podršku dobrotvornim organizacijama

Potražnja za finansiranjem od dobrotvornih organizacija porasla je usred krize troškova života i posljedica pandemije. Međutim, dobrotvorne lutrije su jedini oblik proizvoda za kockanje koji podliježe godišnjim ograničenjima prodaje, namećući nepotrebno ograničenje na sredstva prikupljena u dobre svrhe.

Da bi se pozabavio ovim problemom, g. Thomson je organizovao virtuelnu operaciju finansiranja sa Lutrijom narodnih poštanskih brojeva za lokalne dobrovoljne organizacije. On također podržava njihovu kampanju koja poziva vladu Ujedinjenog Kraljevstva da hitno ukloni ograničenje prodaje od 50 miliona funti na dobrotvornim lutrijama. Ova akcija je ključna kako bi se osiguralo da dobrotvorne organizacije širom zemlje ne propuste vitalna sredstva.

Trenutni limit od 50 miliona funti predstavlja smanjenje od 17,4% u realnom smislu zbog visoke inflacije i krize troškova života. Ako kapa ostane na mjestu, njena vrijednost će nastaviti da opada svake godine. Predviđa se da će u narednih pet godina približno 100 dobrotvornih organizacija koje podržava Lutrija narodnih poštanskih brojeva izgubiti preko 175 miliona funti dodatnog finansiranja.

G. Thomson je pisao kancelaru blagajne, naglašavajući važnost uklanjanja ograničenja godišnje prodaje dobrotvorne lutrije. Ističe da je nepravedno da se osnovna sredstva uskraćuju dobrim ciljevima koji pružaju usluge ugroženim pojedincima zbog zastarjelih propisa.

U zaključku, imperativ je da kancelar financija i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva poduzmu mjere i uklone ograničenje prodaje na lutriji u dobrotvorne svrhe. Na taj način mogu napraviti značajnu razliku za dobrotvorne organizacije i osigurati da dobiju potrebna sredstva za podršku najugroženijim ljudima u društvu.

Ako želite da odgovorite na ovaj članak, možete da pošaljete svoja mišljenja ovde i ona mogu biti objavljena u štampi.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. aprila sa džekpotom od 115 miliona dolara u igri
2024-04-23

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. aprila sa džekpotom od 115 miliona dolara u igri

Vijesti