Vaš vodič za Lotto Winning Odds 2024

Napravljene su paralele između izgleda za dobitak na lutriji i šansi za druge nevjerovatne događaje, poput udara groma. Ova poređenja su opšte poznata. Dobro je poznata činjenica da su šanse za osvajanje džekpota na lutriji u formatu pik-6, kao što je Powerball ili neka druga igra pik-6, izuzetno male.

Ali koliko nisko idu? Koliko puta bi trebalo da igrate pre nego što vam šanse za pobedu postanu značajno veće? Odgovori na ova pitanja, sve do tačnih šansi, mogu se otkriti izvođenjem nekih jednostavnih proračuna.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Šta znače kvote u lutriji?

Koliko brojeva se mora upariti i broj dostupnih brojeva za izbor utječu na vjerovatnoću dobitka u igri na lutriji o kojoj se odlučuje slučajnim izvlačenjem.

Da biste osvojili džekpot u a 6/49 lutrija, na primjer, trebate odabrati 6 pobjedničkih brojeva iz grupe od 49. Šanse se poboljšavaju kako se povećavaju i broj mogućih mečeva i ukupan broj mogućih brojeva.

Ako stavite imena svake osobe u Istanbulu u šešir (veoma visok šešir), a zatim nasumično odaberete svoje, šanse su otprilike iste kao da dobijete džekpot 6/49, što je 1 prema 14 miliona.

Lutrije i lutrije imaju različite kvote. Šanse za osvajanje nagradne igre zavise od ukupnog broja učesnika. Šanse za dobitak na lutriji su uvijek iste, bez obzira na to koliko se ljudi prijavi.

Kvote klađenja i kvote lutrije se razlikuju jedna od druge. Postoje približno jednake šanse za pobjedu i gubitak kada se kladite na sportski događaj. Efektivno dobijate duplo više nego što rizikujete.

Postoji šansa od 292 miliona da ćete osvojiti džekpot ako se kladite na lutriju. Ako na kraju pobijedite, možete odabrati da primate paušalni iznos ili plaćanje na rate na 20 ili 30 godina. Tada je predmet oporezivanja. With sportsko klađenje, možete jednostavno prići do šaltera, predati svoj tiket i preuzeti svoj dobitak.

Kako se izračunavaju kvote lutrije?

Moramo znati kako izračunati da bismo odredili naše šanse za dobitak na lutriji.

Šanse za dobitak na lutriji mogu se izračunati tako što se zbir svih zamislivih brojeva podijeli zbirom svih dobitnih brojeva. Ako birate brojeve nasumično i nije važno kojim su redoslijedom spakovani, onda možete koristiti ovu formulu: .

Formula koristi ukupan broj cifara, označen sa n, i stvarni broj cifara, označen sa r. Za svaki pozitivan cijeli broj n faktorijel je jednak n * (n-1) * (n-2)... i tako dalje, do 0. Evo primjera: 3! stoji za

Razmislite o sljedećem scenariju: morate odabrati dva broja između 1 i 5. Da biste izračunali vjerovatnoću odabira dva "prava" broja (pobjednička), možete koristiti formulu: ili ili ili 10. Dakle, u ovom konkretnom slučaju , vaše šanse za pobjedu su 1 prema 10.

Sljedeći korak je određivanje smjernice za lutriju. Većina ogromnih lutrija, kao što su Mega Millions i Powerball, koriste otprilike ista pravila: pet ili šest brojeva se bira nasumično iz velikog skupa brojeva u kojima brojevi nisu raspoređeni ni u jednom određenom nizu i gdje isti broj ne može biti ponovo izabran.

U nekim igrama, od vas bi se moglo tražiti da odaberete pet ili šest brojeva, ili čak više, iz većeg ili manjeg skupa dostupnih opcija. Da biste odredili šanse za pobjedu, sve što trebate znati je ukupan broj dostupnih brojeva, kao i ukupni broj brojeva koji su već osvojeni.

Jedino što je preostalo je da unesete brojeve u jednačinu vjerovatnoće koja je data. Kako bi bilo nezgodno zapisati brojeve uključene između svake faze procesa rješavanja, preporučuje se da se ova jednačina u potpunosti riješi korištenjem tražilice ili kalkulatora.

Koju lutriju je najlakše osvojiti?

Ono što definiše dobitnu kombinaciju u jednom sistemu lutrije možda nije u drugom. Ali znamo li koje igre lutrije imamo najbolje šanse za pobjedu? Kako da ih osvojimo?

Kako se pobjeđuje na Powerballu?

Sve dok su brojevi tačni, redosled prvih pet Powerball brojeva nije bitan, a za to ćete dobiti novčanu nagradu. Međutim, glavni džekpot zahtijeva ispravnu Powerball pogađanje, što je dodatna šansa 1 od 26. Ukratko, da biste osvojili Powerball Jackpot, spojite svih pet bijelih loptica i crvenu Powerball.

Biranje samo Powerball će vam doneti 4$, tako da za opkladu od 2$, imate jednu od dvadeset i šest šansi da vidite profit na vašoj investiciji.

Kako osvojiti Mega Millions?

Džekpot se osvaja ako se nečijih pet izvučenih brojeva plus "Mega lopta" podudaraju sa onima na izvlačenju. Naravno, osim džekpota, postoje i druge nagrade.

Zvaničnici su izjavili da ako igrač dobije svih pet brojeva osim "Mega lopte", može osvojiti milion dolara. U zavisnosti od broja tačnih brojeva, mogli biste osvojiti utješnu nagradu od 2 do 10.000 dolara.

U Illinoisu, igrači mogu dodati $1 "Megaplier" na svoju kartu od $2, što udvostručuje isplatu bilo koje nagrade koja nije džekpot, uključujući postizanje svih pet cifara na izvlačenju.

Kako osvojiti EuroJackpot?

Svaka karta za izvlačenje imaće pet glavnih brojeva (1-50) i dva evro broja (1-12). S obzirom da se euro brojevi biraju iz druge mašine za loptice, vjerovatno je da će se isti broj pojaviti i u primarnom i u izvlačenju euro brojeva.

Da biste osvojili džekpot, potrebno je da uskladite i glavnih pet cifara i dvije cifre eura. Spajanjem samo tri broja dobit ćete nagradu, koja počinje od oko 6 € za podudaranje dva glavna broja i jednog euro broja.

Kako osvojiti EuroMillions

Da osvojim EuroMillions džekpot, igrači moraju odabrati sedam brojeva (5 običnih brojeva i 2 "sretne zvijezde"). Dvije sretne zvijezde ne mogu se kombinirati s normalnim brojevima, međutim, pet pravilnih cifara može biti bilo kojim redoslijedom. Redovni brojevi idu od 1 do 50, dok Lucky Stars idu od 1 do 12.

Nagradu možete osvojiti uparujući samo tri broja, uz najmanju moguću isplatu od 4 € za uparivanje 1 običnog broja i 2 sretne zvjezdice.

Koja lutrijska igra ima najbolje šanse za dobitak?

Vjerovali ili ne, najlakše je osvojiti Poljski mini loto. Šanse za osvajanje džekpota su cool 850,668 prema jedan, ali ovo su daleko najbolje šanse. Sledeće je Swedish Lotto, u kojem ćete imati jedan prema 6,724,520 šanse za pobjedu.

Glavna nagrada poljskog mini lota ima maksimalan ukupni limit od 72.000 funti, tako da vam neće kupiti seosko imanje koje biste željeli, već bi samo moglo pomoći u otplati hipoteke.

Koja lutrija ima najveće kvote?

Najbolja šansa za osvajanje male nagrade je francuska lutrija, sa jednom prema šest. Sljedeći su izgledi za UK Lotto od oko jedan prema devet, dok Španski El Gordo De La Primitiva ima kvotu jedan prema 10. Austrijski Loto, u međuvremenu, ima kvotu jedan prema 12.

Uopšteno govoreći, brojevi lutrije sa najvećim šansama za dobitak su oni koji su rašireni.

Popularni brojevi, poput pet, sedam i 10, biraju se češće. To znači da postoji veća vjerovatnoća da ćete svoju nagradu podijeliti s drugom osobom ako ste dovoljno sretni da pobijedite.

Koja igra na lutriji dobija najviše?

Lutrije sa visokim koeficijentom u prosjeku dobijaju najviše.

Španska božićna lutrija, poznata i kao El Gordo („Debeli“, zbog svoje ogromne isplate) nudi najbolje šanse na svijetu od nevjerovatnih 1 prema 100.000.

Imajući to u vidu, ova lutrija više funkcioniše kao lutrija. Cijena pune karte (billete) je previsokih €200 (oko £176). Svakom biltetu je dodijeljen petocifreni kod koji ide od 00000 do 99999.

Svaki billet se štampa 180 puta, stvarajući 100.000 različitih brojeva ulaznica. Ovi billeti su podijeljeni na manje jedinice koje se nazivaju décimos ('desetine' ili 'deset posto'), od kojih svaka vrijedi deset posto nagrade koju bi odgovarajuća billete normalno vrijedila.

El Gordo ima jednako zapanjujućih 2,5 milijardi eura (otprilike 2,2 milijarde funti) nagradni fond, što ga čini najvećim na svijetu. Izvlačenje El Gorda je godišnji događaj koji se održava svake godine 22. decembra.

Džekpot iz 2011. godine od 720 miliona evra podeljen je na 180 dobitnih tiketa (ili 400.000 evra za svaki décimo) koji sadrže pobednički broj 58268, za ukupnu isplatu od 4 miliona evra (5,2 miliona dolara). Ukupni nagradni fond za 2016. bio je 2,414 milijardi dolara, ili 2,310 milijardi eura. Najveći iznos za takmičenje 2020. bio je 2,38 milijardi evra (2,897 milijardi dolara).

Kako povećati šanse za dobitak na lutriji?

Evo tri načina na koja igrači na lutriji mogu povećati svoje šanse za dobitak.

Kupovina više karata

Kupovina većeg broja srećki može se pokazati kao plodna strategija za osvajanje novčane nagrade. Idealna strategija je kupiti karte koje uključuju kombinacije raznih serija.

Međutim, nedostatak je što ćete potrošiti više nego inače kupovinu srećki; čak i tako, povećanje broja kombinacija brojeva koje igrate povećat će vaše šanse za dobitak na lutriji. Ova strategija bi vam mogla biti korisna ako želite povećati svoje šanse za dobitak trošenjem više novca na srećke.

Zapamtite da svi brojevi imaju jednaku vjerovatnoću

Svaki mogući broj lutrije će biti izvučen jednako kao i svaki drugi. To znači da svaka osoba koja kupi tiket ima jednaku šansu za pobjedu. Proces odabira je potpuno proizvoljan i nije zasnovan na bilo kakvom algoritmu ili kompjuterskom programu.

Učesnici lutrije često biraju brojeve slijedeći praznovjerja, kao što su sretni brojevi i datumi rođenja. Odabir brojeva iz kalendara ne poboljšava vaše šanse za pobjedu jer svi koriste takve brojeve. Umjesto toga odaberite nasumičan, jedinstveni broj. Vaše šanse za pobjedu su veće kada koristite nasumične brojeve.

Formirajte ili se pridružite sindikatu

Pridruživanje lutrijskom sindikatu može povećati vaše šanse za pobjedu. Ako u sindikatu ima više ljudi, novac od lutrije će se podijeliti među njima. Veće članstvo znači manje novca za svakog pojedinca. Ako želite da vaš džekpot dobije manje ljudi, trebali biste se pridružiti sindikatu s manje ljudi. Pridruživanje lutriji značajno povećava vaše šanse za dobitak.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević