SuperEnalotto Rezultati

Uobičajeno poznat kao Italijanski loto, SuperEnaLotto je jedna od najvećih lutrija na svijetu. Ima ogromne džekpotove i spada među lutrije sa najnižim kvotama. Izvlači se svakog utorka, četvrtka i subote u 20:00 u Italiji od decembra 1997. godine.

Izvlačenjem se bira šest dobitnih brojeva iz pota od 90. Igrači sa svih šest brojeva osvajaju džekpot. Postoji i kategorizacija od pet kombinacija koje igračima mogu osvojiti nagrade za drugo mjesto. Oni koji imaju izvučen broj kao 'veseli broj' dobijaju veće nagrade za drugo mesto. Ovi dodaci čine SuperEnaLotto veoma popularnim širom sveta.

Lutrija je preuzela EnaLotto 1997. Prva je postojala u zemlji od 1950-ih. Isplatio je najveći džekpot od 248 miliona dolara u 2010. koji je dobio 70 pobjednika. Loto je također platio 233,8 miliona dolara tek 2019. Džekpot za jednu kartu od 205 miliona dolara isplaćen je 2009. godine.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević