Lotto 6/49 Rezultati

Lotto 6/49 je glavna kanadska moderna lutrija. Uvela ga je 1982. godine Međupokrajinska lutrijska korporacija, tijelo koje njime upravlja do danas. Bila je to prva kanadska lutrija koja je dozvolila lovcima na sreću da sami biraju brojeve. Model su kasnije usvojile sve ostale nacionalne lutrije.

Izvlačenje Loto 6/49 se obavlja svake srijede i subote. Generator slučajnih brojeva koristi se za odabir dobitnih brojeva. Igrači koji su odabrali šest brojeva iz lonca od 49 upoređuju svoje tikete sa pobjedničkim brojevima izvlačenja kako bi utvrdili da li su osvojili džekpot.

Minimalni džekpot za Lotto 6/49 je 3 miliona dolara. Iako je ovo niže od onoga što nude neki američki džekpotovi, lutrija je i dalje popularna izvan kanadskih granica. To je zato što igrači mogu kupiti karte online sa bilo koje lokacije. Osim toga, kanadske vlasti nemaju restriktivne naknade za igrače koji osvoje džekpot izvan Kanade.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević