El Gordo Rezultati

Ovo možda nije početno ime koje se pominje kada ga pitaju o velikim lutrijama, ali će to biti prvo na koje će se itko u Španiji sjetiti. Ovo je najveća svjetska lutrija u smislu ukupne isplaćene nagrade. El Gordo znači 'debeli.' Ovo je počelo kao nadimak za prvu (najveću) nagradu, ali je kasnije postalo referenca za cijelu lutriju.

Poznato i kao Božićna lutrija, izvlačenje se vrši svakog 22. decembra. 2021. godine žrijeb će se održati u Teatro Real de Madrid. Emituje se uživo u 9:00 po srednjeevropskom vremenu. El Gordo je posebno izvlačenje nedjeljnika Lotteria National čiji je cilj donijeti božićno veselje igračima u zemlji. Vode ga Loterías y Apuestas del Estado.

Postoji 4 miliona dolara za pobednika, 1,25 miliona dolara za drugu kartu, 500.000 dolara za treću, 200.000 dolara za svaku od dve karte za četvrto mesto i 60.000 dolara za svaku od osam karata za peto mesto.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević